Ankara’da mutant virüs oranı yüzde 70

Ankara’da mutant virüs oranı yüzde 70

Ankara’da mutant virüs oranı yüzde 70

Dr. Kerime Altunay, Ankara’da mutant vaka oranının yüzde 70 olduğunu açıkladı. Altunay, mutant virüsün kuluçka süresinin daha uzun olduğunu bu yüzden başta az gibi görülen vakaların bir anda arttığına dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Kerime Altunay Ocak ayı itibarıyla Türkiye’de görülmeye başlayan mutant virüsle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. Altunay mutant virüsün, kuluçka süresinin normal virüse göre daha uzun olduğunu vurgulayarak, bunun da başlarda yalnızca birkaç kişide görülen mutan virüsün bulaş hızının artmasına ve dolayısıyla daha fazla insanı enfekte etmesine neden olduğunu söyledi.

“Ankara’da mutant virüs oranı yüzde 70”

Altunay, “Ankara’da yaklaşık olarak yüzde 70 oranında mutant virüs vakası var. Bunun yüzde 60’ını İngiltere mutantı, yüzde 10 kadarını da Güney Afrika ve Brezilya mutantı oluşturuyor.” dedi.

Salgının başından itibaren ev ziyaretlerine ara verilmesi konusundaki vurguyu hatırlatan Altunay, mutant virüsün ev ziyaretlerinde daha fazla bulaştığını açıkladı. Bunun nedeni olarak ise ev içinde birbirine yakın şekilde ve maskesiz oturma, ortamın havalandırılmaması ve bir şeyler yiyip içme durumu gösteriliyor.

Ramazan’da ev ziyaretleri yapılmamalı

Ramazan dönemindeki ev ziyaretlerinin bu yıl yapılmaması ve teravih namazları için havadar camilerin seçilmesi gerekiyor.

Camilerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Altunay, aynı zamanda toplu taşıma kullananların da çift maske takması tavsiyesinde bulundu.