Başkent’te Pati Parklar kuruluyor

Başkent’te Pati Parklar kuruluyor

Başkent’te Pati Parklar kuruluyor

Büyükşehir Belediyesi “Başkent’te her can değerlidir” anlayışı ile hayvan dostu projelere hız kesmeden devam ediyor.

Pandemi sürecinde evcil hayvanlarını gezdiren Başkentliler, Büyükşehir Belediyesinin sürpriziyle karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi, evcil hayvanların serbestçe dolaşması ve vakit geçirebilmesi için Başkent’te Öveçler Vadi ve Batıkent Yıldırım Beyazıt Parkı’nda “Pati Park”lar oluşturdu.

İki noktada ilk pati parklar kuruldu

Parklarda evcil hayvanlarını gezdirmekte zorlanan vatandaşların Büyükşehir Belediyesinden talep etmesi üzerine Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, ilk Pati Park’ları hazırladı.

 İlk aşamada Öveçler Vadi ve Batıkent Yıldırım Beyazıt Parkı’nda tam kapanma sürecinde de vatandaşların evcil hayvanlarını serbestçe gezdirebileceği “Pati Park” alanları oluşturduklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, “Uzun zamandır vatandaşların evcil hayvanlarını rahat gezdirebilmek için alan talepleri vardı. Tam kapanma dönemini de fırsat bilerek bu alanları hazırladık. Şu anda Öveçler Vadisi’nde ve Yıldırım Beyazıt Parkı’nda Pati Park alanlarımızı hazırladık” dedi.

Öncelik olarak talep gelen yerlerde Pati Park alanları kuracaklarını söyleyen Güldaş, şu bilgileri verdi:

“İlerleyen günlerde alınan reaksiyonlar ışığında ve gelecek talepler doğrultusunda sayıyı artırmayı planlıyoruz. Şu ana kadar çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Hayvanların da mutlu olduğunu görüyoruz. Pandemi sürecinde sadece insanlar değil hayvanlar da kapalı alanlarda kalıp strese girdiler. Hayvanlardan korkan, tanımayan vatandaşlarımız var. Böylece bu korku olayının da önüne geçmeyi hedefledik.”