Belediyelerden yurt seferberliği

Belediyelerden yurt seferberliği

Belediyelerden yurt seferberliği

Ankara’ya üniversite okumaya gelen ve konaklama sorunu yaşayan öğrenciler için kentteki birçok belediye seferber oldu. Belediye başkanları sıkıntı yaşayan gençlere sosyal medyadan çağrıda bulundu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya üniversite kazanarak okumaya gelen ve konaklama sorunu yaşayan öğrenciler için başkentteki birçok belediye harekete geçti. Sosyal medya üzerinden barınma sorunu yaşayan öğrencilere çağrı yapan Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkânı sağlamaya başladık” paylaşımı yaptı. Öğrenciler, ABB’ye ait Şefkat Evleri, kiralanan yurt ve otellere yerleştirilmeye başlanırken, iki gün içinde barınma sorunu yaşayan 3 binden fazla öğrenci ABB’ye başvuru yaptı. AŞTİ’de karşılandıktan sonra Ankara’yı tanıtan bilgilendirmelerle yurtlara yerleştirilen öğrenciler, Başkan Yavaş’a teşekkür ziyaretinde de bulundu.

“Seve seve ağırlamak isteriz”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, barınma sıkıntısı yaşayan öğrencileri belediyeye ait tesislerde misafir etmeye hazır olduklarını duyurdu. Gençlere sosyal medyadan seslenen Altınok, “Ankara’da yurtlarda yer bulamayan gençlerimiz bizi arasınlar veya sosyal medyadan bize ulaşsınlar. Belediyemizin sosyal tesislerinde seve seve bu gençlerimizi ağırlamak isteriz. ‘Yer bulamadım, yurt bulamadım’ diyenler bize ulaşabilirler. Gençlerimizi sosyal tesislerimizde geçici olarak misafir edeceğiz” dedi.

“Konukevi bir ay hizmet verecek”

Altındağ Belediyesi de hasta ve hasta yakınlarının konakladığı konukevinin kapılarını öğrencilere açtı. Üniversite kazanıp Ankara’ya gelen, ancak barınma sıkıntısı çeken kız öğrenciler, Altındağ Belediyesi Konukevi’nde bir ay süreyle misafir edilecek. Pazartesi başlayacak olan başvurular, Altındağ Belediyesi’nin internet sitesinden yapılabilecek. Bir ay süreyle misafir edilecek kız öğrenci sayısının 60 kişi ile sınırlı olduğunu belirten Belediye Başkanı Asım Balcı, “Memleketlerinden kalkıp gelen öğrencilerimiz kendilerini yalnız hissetmesin. Biz yanlarındayız. Öğrencilerimize misafirlik süresince sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikram edeceğiz” diye konuştu.

“Kapımız da gönlümüz de açık”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Üniversite öğrencilerimizden Ankara’da kalacak yer bulamayan ihtiyaç sahibi gençlerimize kapımız da gönlümüz de her zaman açıktır. Tüm imkânlarımızı kıymetli gençlerimizle paylaşmaya hazırız. Lütfen bizi arayın” diyerek 444 0 149 numaralı telefondan öğrencilerin belediyeye ulaşabileceklerini söyledi. Mamak Belediyesi yetkilileri, şimdiye kadar gelen tüm başvuruların alınarak öğrencilerin yerleştirildiğini söyledi.

“Mağdur olmasına müsaade etmeyiz”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da öğrencilerin 444 4 762 numaralı telefondan belediyeye ulaşabileceklerini belirterek, “Gençler, anne evi gibi olmasa da Sincan sizin de eviniz” ifadelerini kullandı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da “İlçemizde üniversite okuyan öğrencilerimizin, kalacak yer nedeniyle mağdur olmasına müsaade etmeyiz. Sevgili öğrencilerimizi kamp merkezimizde geçici olarak misafir edeceğiz” dedi. Kahramankazan Belediyesi’ne başvurular 0551 246 06 48 numaralı telefondan ve basvuru.kahramankazan.bel.tr adresinden yapılabiliyor.

 Çamlıdere’den otel ve servis imkânı

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can da Çamlıdere’de bulunan otelde 80 öğrenciye konaklama imkânı sağlayacaklarını açıkladı. Başkan Can, “İlçemizde bulunan 20 odalı ve 80 yatak kapasiteli otelimizi öğrencilerimize tahsis ediyoruz. ‘Çamlıdere bize uzak gelemeyiz’ diyen öğrencilerimiz için ise sabah ve akşam servis hizmeti sağlayacağız. Yurt sorunu yaşayan öğrencilerimiz bizden talep ettikleri takdirde sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerini de karşılayarak barınma sorunlarını ilçemizde çözüme kavuşturacağız” dedi. Çamlıdere Belediyesi’ne 0312 753 23 01-10 13 numaralı telefondan ulaşılabilecek. Ankara Üniversitesi Kızılcahamam Yüksekokul öğrencilerini ve hocalarını belediyede ağırlayan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, “İlçemizdeki meslek yüksek okulumuzu kazanan ve barınma sorunu yaşayan öğrencilerimize belediye tesislerimizin kapıları sonuna kadar açık. Kızılcahamam’da okumayı seçen öğrencilerimiz ile tüm imkânlarımızı paylaşmaya hazırız” dedi.

Kaynak: Hürriyet Ankara