100 bin genç Ankara Millet Bahçesi’nde buluşacak

100 bin genç Ankara Millet Bahçesi’nde buluşacak

100 bin genç Ankara Millet Bahçesi’nde buluşacak

Başkent Millet Bahçesi’nin ilk büyük etkinliği olan ‘Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Festival boyunca okulların ara tatile girmesini de fırsat bilerek ülkemizin dört bir yanından 100 bin öğrenci Ankara’ya gelecek ve buradaki etkinliklere katılacak” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın Başkent Millet Bahçesi’nde gençlere yönelik ‘Tam Bana Göre Festival’ sloganıyla düzenlediği ‘Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’nin açılışını dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Başkent Millet Bahçesi’nin ilk festivali olan etkinlikte katılımcılara hitap eden Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Geleneksel hale gelecek

“Burada, konserlerden sinema ve tiyatro gösterilerine, sohbetlerden şehirlerimizin gastronomi örneklerine, teknoloji stantlarından sahaflar çarşısına kadar pek çok etkinlik düzenlenecek. En önemlisi de belediyelerimizin gençler konusunda yaptıkları çalışmaları ve projeleri birbirleriyle paylaşacak olmalarıdır. İlkinin açılışını yaptığımız gençlik festivalimizi önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmeyi ve geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.

Eğlenirken öğrenecekler

Gençlik festivali günleri boyunca okulların ara tatile girmesini de fırsat bilerek ülkemizin dört bir yanından 100 bin öğrenci Ankara’ya gelecek ve buradaki etkinliklere katılacak. Böylece gençlerimiz kendileri için yapılan çalışmaları bizzat görme ve içinde yer alma imkânı bulacak. Ülkemizdeki tüm gençlerimizi hem eğlenebilecekleri hem öğrenebilecekleri bu festivale bekliyoruz. Gençlik festivalinin başarılı geçmesini diliyorum. Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimize teşekkür ediyorum. Festivalimize destek veren ve ödül alan belediyelerimizi tebrik ediyorum.”

100 etkinlik yapılacak

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, festivalde belediyelerin gençlikle ilgili çalışmalarını anlatacağını, müzik dinletilerinin ve konserlerin düzenleneceğini, kültür, sanat ve spor alanında yaklaşık 100 etkinliğin yapılacağını kaydetti. Özhaseki, gençlerin akşam saatlerinde çadırlarda ve Başkent Millet Bahçesi konferans salonunda, mesleğinde başarılı olmuş kültür, sanat ve iş dünyasından isimlerin konuşmalarını dinleyebileceklerini, yöresel lezzetleri tadabileceklerini de dile getirdi.

Pazar akşamına kadar devam edecek

21 Kasım Pazar akşamına kadar devam edecek olan festivalde müzik dinletileri ve konserlerin yanı sıra, tiyatro, sinema ile e-spor etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Festivalin ayrıntılarına ‘www.tambanagorefestival.com’ adresinden ulaşılabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki festivalin nüfusu 100 binin üzerindeki, büyükşehir, il ve ilçelerden oluşan toplam 145 belediyeyle birlikte düzenlendiğini söyledi.

Kaynak: Hürriyet Ankara