Ankara’da ‘300 Çocuk 300 Sporcu Projesi’

Ankara’da ‘300 Çocuk 300 Sporcu Projesi’

Ankara’da ‘300 Çocuk 300 Sporcu Projesi’

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), öncelikle dezavantajlı ailelerin çocuklarını spor yapmaya teşvik etmek amacıyla ‘Ankara’da 300 Çocuk 300 Sporcu Projesi’ kapsamında düzenlediği etkinliklere devam ediyor.

11 Eylül 2021 tarihinde başlatılan proje kapsamında 6-16 yaş arası çocuklar, uzman antrenörler ve eğitmenler eşliğinde ‘Batıkent Spor Salonu ve Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde badminton eğitimi aldı. ASKİ Spor Kulübü Badminton Antrenörü Yasemin Çakmak, kursu açtıktan sonra hem ailelerin hem de çocukların badminton sporunu sevdiğini belirterek şu bilgileri verdi: “Başlattığımız ücretsiz spor eğitimi projesi kapsamında badminton eğitimlerimiz haftada iki gün Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde devam ediyor. Dezavantajlı ailelerin çocuklarının yanı sıra spora merak veren ailelerin çocukları da katılabilir. Badminton’u seven ve yapmak isteyen gençlerimizi eğitimlere bekliyoruz."

Kadın istihdamı arttırılacak

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü sayesinde hem çalışan annelere destek sağlanacak hem de kadın istihdamı artırılacak. Programa katılarak sertifika almak isteyen lise ve dengi bölümlerden mezun olan kadınlar, ‘www.bakiciannekursu.ankara.bel.tr’ adresinden 14 Ocak’a kadar online başvuru yapabilecek. 380 saatlik ücretsiz tam gün eğitimler uzman eğitmenler tarafından verilecek. 16-18 kişilik sınıflarda 4 ayrı dönem yapılacak eğitimlerle bu yıl içinde toplam 200 kadının bu eğitimden yararlanması planlanıyor.