İlçe terminalinde sona doğru

İlçe terminalinde sona doğru

İlçe terminalinde sona doğru

Ankara’da kent merkezi ile çevre ilçeler arasında ulaşım hizmeti veren araçların bir araya toplanması ve yolcuların da rahat bir alanda beklemesi amacıyla inşa edilen ilçe terminalinde sona yaklaşıldı.

Yenimahalle Akköprü bölgesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde yer alan yeni ilçe terminalinin bu ayın sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından ilçe otobüslerini tek merkezde toplayarak hem kentin trafik akışını rahatlatmak hem de bu ilçelere seyahat eden vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlayan terminal, 80 araç kapasitesine sahip. 4 katlı terminal binasında ise araç sürücülerinin bekleme alanları, kafeterya, yolcu bekleme salonları, bebek bakım odaları gibi bölümler yer alıyor. Terminal hizmete açıldığında tüm ilçe araçları artık buradan hareket edecek. İlk hareketin ardından belirli güzergâhlardan yolcularını da alabilecekler. AŞTİ’den hareket eden Nallıhan, Beypazarı ve Şereflikoçhisar gibi ilçelere ait araçların da yeni hareket noktaları bu terminal olacak.