Ankara’da 98. yıl coşkusu

Ankara’da 98. yıl coşkusu

Ankara’da 98. yıl coşkusu

Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yıl dönümü dün çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın da aralarında olduğu heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. Vali Şahin, Anıtkabir Özel Defteri’ne özetle, “Türkiye Cumhuriyeti'nin başkent olma vasfını gururla taşıyan Ankara, kültürel zenginliği, modern kent yaşamı ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği kazanımlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da örnek bir başkent olarak yarınlara güvenle yürüyecektir” yazdı.

Cumhuriyet’e sahip çıkmıştır

Anıtkabir ziyaretinin ardından ikinci TBMM ve Ankara Kalesi’nde de kutlama etkinlikleri yapıldı. İkinci TBMM’de gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Vasip Şahin, Ankara’nın başkent olmasının, kurucu değerler açısından büyük anlam ifade ettiğini belirterek, “Tüm dünyanın bir başkent olarak Ankara’ya teveccüh etmesi, milli mücadelenin iradesine sahip çıkma azmiyle olmuştur. Güzel şehrimiz, yeni kurulan Cumhuriyet’e layıkıyla hizmet etmiş ve daima sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesinde Ankaralıların milli iradeyi ayakta tutması, milletin verdiği silahı millete karşı doğrultan çetelere karşı milletimize ait değerleri ve kurumları koruma azmi, demokrasi tarihinde eşsiz bir hadisedir” dedi.

Milli duruşun simgesi olmuştur

ABB Başkanı Mansur Yavaş da “Kuruluş ve kurtuluş mücadelemizin ardından son kale olma özelliğini taşıyan kadim kentimiz, bağımsızlık tutkusu bir milletin yoluna ışık tutan milli duruşun simgesi olmuştur. Bizler, bir yandan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının sonsuz emanetine sahip çıkarak tarihimize olan sorumluluğumuzu yerine getirirken, bir yandan da bu kenti, milletimizin geleceğine ışık tutacak şekilde birlikte büyütmeli, geliştirmeli ve yönetmeliyiz” diye konuştu.

Kalede Seymen gösterisi

Kutlama kapsamında, Ankara Kalesi önünde bir araya gelen seymenler, kortejle iç kaleye yürüdü. Kaledeki yerli ve yabancı turistler, seymenlerin ve Türk Cumhuriyetleri’nden gelen dans ekiplerinin gösterisini ilgiyle izledi.

Renkli kutlama

5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftası da Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde kutlandı.

Ankara Kulübü Derneği, TİKA ve Keçiören Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte Kırgızistan, Karakalpakistan ve Özbekistan’dan gelen topluluklar, dans gösterileriyle büyük beğeni aldı. Aşık Sefai’nin sahne aldığı kutlamada seymenler de gösteri yaptı.

ABB, kentteki ana cadde ile bulvarlara Türk bayrakları ve Atatürk posterleri astı.

Ankara Metrosu’nda gün boyu ‘Ankara Marşı’ çalındı.

Ankara Kalesi’nde göndere dev Türk bayrağı çekildi.