'Başkenti kimlikli bir şehir haline getirdik'

'Başkenti kimlikli bir şehir haline getirdik'

'Başkenti kimlikli bir şehir haline getirdik'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mamak’ta ‘Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında 7’nci etapta yapımı tamamlanan 548 evin kura çekim törenine katıldı.

Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Bakan Kurum, “Ankara bizim sevdamız, büyük hedeflerin merkezi, dünyaya baktığımız penceremizdir. Ankara artık, 30 yıl öncesinin Ankara’sı değil” dedi. Kentteki projelerin hızla bitirilip yatırımların tamamlandığına değinen Bakan Kurum, “Sloganımız hep ‘Ankara için hiçbir hizmet yeterli değildir, hep daha iyisini, daha fazlasını yapacağız’ oldu. Başkentimizi dev ulaşım projeleri, titiz altyapı yatırımları ve 25 ilçemize yaydığımız kentsel dönüşümle güvenli, sağlıklı, kimlikli bir şehir haline getirdik” diye konuştu. Bakan Kurum, Ankara’da yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili özetle şu bilgileri verdi:

“Dönüşüm yapmadığımız tek bir ilçemiz yok”

“Ankara’da dönüşüm yapmadığımız tek bir ilçemiz yok. Bugüne kadar da Altındağ, Mamak, Kuzey Ankara, Sincan ve Yenimahalle başta olmak üzere başkentimizde 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık. Bu kapsamda vatandaşlarımızla uzlaşarak yaklaşık 39 bin konut, 400 iş yerinin yapımını tamamladık. Yeni Mamak dönüşümünün en önemli ayağını oluşturan Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje’mizin 7’nci etabında yapımını tamamladığımız 548 yeni yuvamızın kurasını çekerek, salonda heyecanla bekleyen hak sahibi kardeşlerimize teslim ediyoruz. 640 bin metrekarelik bu alanda yürüttüğümüz 140 milyon lira değerindeki Yeni Mamak Dönüşüm Proje’mizde önce mülkiyet sorunlarını çözüme kavuşturduk, ardından yeni yuvalarımızı yaptık.” Yeni Mamak Dönüşüm Projesi kapsamında Mamak’a toplamda 4 bin 921 konut kazandırılacağına değinen Bakan Kurum, “2035 yılına geldiğimizde Türkiye’nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş tek bir binamız kalmayacak” ifadelerini kullandı.