Genç sanatçılar ustalarla buluşacak

Genç sanatçılar ustalarla buluşacak

Genç sanatçılar ustalarla buluşacak

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından 20-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Bilkent Piyano Festivali’nde yarışmak isteyen sanatçılar için başvurular 30 Nisan’da sona eriyor.

Festival kapsamında yarışmaların yanı sıra, her biri piyanist ve pedagog kimlikleri ile uluslararası arenada büyük başarılar elde etmiş usta sanatçılar, gençlerle bir araya gelecek.

Kenny Broberg, Sookyung Cho, Emre Elivar, Deniz Arman Gelenbe ve Mikhail Voskresenskii gibi isimlerin katılacağı festival için başvurular ‘pianofestival.bilkent.edu.tr’ adresinden yapılacak.

Geleceğin piyanistlerini teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Ana Sanat Dalı Koordinatörü Gamze Kırtıl, “Katılımcı gençler önemli ustalar ile çalışma, onların rehberliğinde kendi müzikal kişiliklerini geliştirici deneyimlerde bulunma ve bunun sonucunda da festivalde sahne alarak, müzikseverler ile bunları paylaşma gibi eşsiz fırsatlara sahip olacaklar” dedi.