Sincan’a ‘Ekmek Fabrikası’ önerisi

Sincan’a ‘Ekmek Fabrikası’ önerisi

Sincan’a ‘Ekmek Fabrikası’ önerisi

Sincan Belediye Meclisi’ne bir önerge veren MHP Grup Başkanvekili Mustafa Ünver, “Sincan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası kursun” teklifinde bulundu.

Ankara’da 50 kuruşluk zammın ardından ekmeğin 2.25 TL olması vatandaşları daha ucuz olan 1.25 TL’lik Halk Ekmek’e yöneltti. Bu nedenle önceki hafta bazı ilçelerdeki Halk Ekmek bayilerinin önlerinde kuyruklar oluştu. Bu ilçelerden birisi olan Sincan da özellikle sosyal medyada çok konuşuldu. Sincan Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mustafa Ünver, bu ay ki ilçe Meclis toplantısına sunduğu önergeyle, “Sincan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası kursun” önerisinde bulundu. Sincan’a komşu ilçe olan Etimesgut’ta belediyenin yıllardır bu hizmeti verdiğini hatırlatan Ünver, “Sincan Belediyesi de bunu rahatlıkla yapabilir” dedi. Önerge üzerine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın gerekli incelemelerin yapılacağını söylediğini belirten Ünver şöyle konuştu:

Gerekli incelemeler yapılacak

“Ekmekte fiyat farkının ardından vatandaşlarımız Halk Ekmek’e yöneldi. Vatandaşın ucuz ekmeğe talebi artınca biz de Sincan Belediyesi’nin bir fabrika kurarak üretime geçmesini ve ailelerin bütçelerine katkıda bulunmasını önerdik. Ben 2004’te MHP Sincan Belediye Başkan Adayı iken de önerimdi bu çalışma. Meclis’e sunduğum önerge üzerine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Sosyal İşler Müdürü’nü görevlendirdi, gerekli incelemeler yapılacak. Etimesgut Belediyesi ile görüşülecek. Sincan Belediyesi’nin böyle bir adım atarak vatandaşa kaliteli ve ucuz ekmek sunması Sincan için olumlu olacaktır. Fabrika kurulursa enstitü görevi üstlenerek öğrencilerimize staj imkânı da sağlar diye düşünüyorum. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. Maddesi’ne göre belediye isterse bu konuda Fırıncılar Odası’ndan da destek alabilir.”