Yeni otobüsler ‘kırmızı-beyaz’

Başkentliler, 301 yeni otobüsün dış giydirme tasarımı ve koltuk rengini kırmızı-beyaz olarak seçti.

Yeni otobüsler ‘kırmızı-beyaz’

Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) aldığı 301 yeni otobüsün dış giydirme tasarımı ve koltuk rengini kırmızı-beyaz olarak seçti.

ABB tarafından alınan 301 yeni otobüsün dış giydirme ve koltuk rengi tasarımlarını vatandaşların belirlemesi amacıyla ‘BLD 4.0’ uygulamaları kapsamında Başkent Mobil uygulamasının ‘Söz Hakkı’ bölümünden bir anket düzenlenerek, otobüslerin koltuk rengi ve dış giydirme tasarımlarının Ankaralıların belirlemesi istendi. Ankaralılar da yaklaşık bir hafta süren ankete katılarak, beğendikleri renk ve tasarımı seçti.

Toplam 17 bin 135 kişinin oy kullanıldığı anket sonucuna göre, yeni otobüslerin rengi, 5 bin 98 oyla kırmızı-beyaz oldu.

Koltuk renkleri de belli oldu

Dizel körüklü otobüsler ile doğalgaz solo ve körüklü otobüslerin koltuk tasarımları için ise ayrı anketler yapıldı. Dizel körüklü otobüsler için sunulan 2 seçenekten 10 bin 339 katılımcının tercihiyle en çok oyu alan, kırmızı-siyah çapraz şeritli tasarım oldu. Doğalgaz solo ve körüklü otobüslerin koltuklarının tasarımı ise 4 bin 650 oy ile mavi-gri desen seçildi.

Bölgesel anketler yapılacak

ABB’den yapılan açıklamada ayrıca ‘BLD 4.0’ adlı uygulama ile bölgesel konulara dair, o bölgede yaşayanlara yönelik anket çalışmalarına başlanacağı ve Ankaralılar bundan sonra Başkent Mobil’deki ‘Söz Hakkı’ butonunda yer alacak anketler ile yaşadıkları mahalledeki eksikliklerin giderilmesine, öncelikli yatırımların belirlenmesine katkı sağlayacağı belirtildi.