Baraja kar takviyesi

Baraja kar takviyesi

Baraja kar takviyesi

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından yoğun bir karla mücadele çalışması yürüten belediye ekipleri, ilçe merkezinden ve köy yollarından toplanan karları kamyonlarla Kargalı Barajı’na taşıyor. Ekipler, 1 Şubat’ta başlayan çalışmayla karın yoğun olduğu bölgelerdeki karları kepçe yardımıyla topladı, kamyonlara doldurdu, ardından Kargalı Barajı’na döktü. Elmadağ’ın su ihtiyacına katkı sağlamayı amaçlayan çalışmayla bugüne kadar 100 kamyon kar taşındı. Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, “Bir yandan yollarımızı temizledik diğer yandan da çalışmanın Kargalı Barajı’na su katkısı olarak dönüşmesi için çaba gösterdik” dedi. Başkan Aşkın, şunları söyledi:

Fırsata çevirmek istedik

“Son yıllarda kuraklığın etkili olduğu ülkemizde kar yağışı bizlere umut oldu. Hayatın aksamaması için yoğun çalışan karla mücadele ekiplerimizle kar yağışını fırsata da çevirmek istedik. Saha ekiplerimizle doğadan aldığımızı berekete çevirmek için 7 gün 24 saat çalıştık. Özellikle yoğun kar yağışının yaşandığı Elmadağ köy ve grup yollarımız ile merkezden toplanan kar kütlelerinin Elmadağ Kargalı Barajı’na nakliyesini gerçekleştirdik. Amacımız su kaynaklarımıza katkıda bulunmak, ilçemizde yaşanan su sorunlarını en aza indirmek. Karlar eriyince Elmadağ’ın su ihtiyacına bir nebze de olsa katkıda bulunacağını düşünüyoruz.”

Doluluğu yüzde 22

Elmadağ’ın su ihtiyacını karşılamak için ASKİ tarafından inşa edilen Kargalı yeraltı barajı, 542 bin metreküp kapasiteye sahip. ASKİ verilerine göre şu anda yüzde 22.14 doluluk oranına sahip olan barajda 120 bin metreküp su bulunuyor.