Bir günde bin 900 kilo cam şişe toplandı

Bir günde bin 900 kilo cam şişe toplandı

Bir günde bin 900 kilo cam şişe toplandı

Keçiören Belediyesi, orman yangınlarına neden olan şişe ve cam kırığı atıklarını toplamak için ‘Cam Şişe Toplama Timi’ kurdu.

45 personelden oluşan ‘Cam Şişe Toplama Timi’, dün sabahtan akşama kadar, doğaya bırakılan bin 900 kilogram cam materyal topladı.

Ekipler, ilçedeki ormanlık alanları tarayarak yaptıkları mıntıka temizliğinin ardından toplumsal farkındalık oluşturmak ve çevreye karşı duyarlılığı artırmak için çöp poşetlerine koydukları camlarla ‘Atma, Yakma Pişman Olma’ yazdılar.

Yaptıkları çalışmanın ormanları ve doğayı korumak adına toplumsal bilinci arttırmak açısından önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Turgut Altınok, şunları söyledi:

“Doğamızı yangınlara teslim etmeyeceğiz. Yangınlarla sadece ciğerlerimiz değil aynı zamanda kuşlar, böcekler ve topraklarımız yanıyor. Doğaya bırakılan cam şişe benzeri materyaller, yangının temel nedenleri olarak karşımıza çıkıyor. Biz de ilçemizde bulunan ormanlık alanları korumak ve olası yangınların önüne geçmek için Cam Şişe Toplama Timi kurduk. Bu sayede yüzlerce kilo cam atığını doğamızdan arındırarak geri dönüşüm merkezimize taşıdık.

Çevre temizliği konusuna hassasiyet gösterildiği takdirde orman yangınlarının önüne geçilecek ve herhangi bir pişmanlık yaşanmayacak. Sadece kendimize karşı değil doğaya ve insanlığa karşı sorumluluğumuz olduğunu bilmeliyiz. Bu sorumlulukları da layıkıyla yerine getirmeliyiz. Yeşil bir geleceğe yürümek için çevremizi, doğamızı ve ağaçlarımızı korumalıyız.”