Keçiören’deki patlama Meclis gündemindeydi

Keçiören’deki patlama Meclis gündemindeydi

Keçiören’deki patlama Meclis gündemindeydi

Keçiören’deki patlama ABB Meclisi’nin de gündemindeydi.

Keçiören Kızlarpınarı Caddesi’nde tüp faciası nedeniyle iki kişinin yaşamını yitirdiği Onbirler Apartmanı’ndaki patlama, önceki akşam Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin de gündemindeydi.

Oturumu yöneten Meclis Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, kentsel dönüşüm konusuna dikkat çekerek, “Kentsel dönüşümü sağlamazsak bu gibi sıkıntılara her zaman düçar olabiliriz. Kentsel dönüşüm şart. Keçiören’de 50-60 yıllık binalar bunlar. Maalesef çürük olanlar da var. İşte gördük, buralar ciddi bir kentsel dönüşüme tabi tutmamız gereken yerler” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Tabi bu bir kaza ancak yine de incelenmesi gerekiyor. Bundan sonra inşallah böyle olaylarla karşılaşmayız” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan da patlamanın yaşandığı mahallenin kendi yetiştiği mahalle olduğunu belirterek, “Çok eski bir bina. Maalesef istenmeyen bir olay yaşandı, can kaybı ve yaralanmalarla sonuçlandı. Allah bir daha yaşatmasın. İnşallah bundan sonra tedbirler alınarak devam eder. Hem kurumlar hem vatandaşlar tarafından alınması gereken tedbirler var. ‘Tekrarını yaşamayız’ diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu da olayın yaşandığı gece orada olduğu bilgisini vererek, ABB İtfaiyesi, AFAD, emniyet teşkilatı ve sağlık çalışanlarının olay yerinde gece büyük özveri ile çalıştıklarını belirterek teşekkür etti.

İYİ Parti grubu adına konuşan Meclis Üyesi Ali Ünal da bir daha böyle kazaların yaşanmaması temennisinde bulundu.