‘Ücretsiz aktarma’ bitiyor

‘Ücretsiz aktarma’ bitiyor

‘Ücretsiz aktarma’ bitiyor

Ankara’da metro bağlantılı bazı istisnai otobüs hatlarında 75 dakika içerisindeki binişlerdeki ‘ücretsiz aktarma’ uygulaması sona eriyor. Başkent’te sadece 550 hat numarasıyla Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü ile Beytepe Metro İstasyonu arasında hizmet veren üniversite ring hattında ücretsiz aktarma uygulaması devam edecek. Metrolardan inip otobüslere binen ya da otobüslerle gelip metroya binen yolcular artık tam veya indirimli olarak aktarma ücreti ödeyecek.

UKOME’de yeni karar alındı

Karar, geçen perşembe günü Ankara’daki yeni ulaşım tarifesini de görüşen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Genel Kurulu’nda alındı. Toplantıda, ‘Üniversite ring hattı olan 550 numaralı hat hariç, istisnai hatlarda uygulanmakta olan ücretsiz transfer uygulamasının kaldırılarak, tüm hatlarda tam ve indirimli transfer uygulamasının yapılması ve tamamlamalı hatların uygulanmasına devam edilmesi’ kararlaştırıldı. Yeni kararla birlikte böylece geçmişte metro kullanımını da teşvik etmek amacıyla uygulanmaya başlayan ‘ücretsiz aktarma’ dönemi de sona ermiş oldu.

Tam 2.25 indirimli 1.25 TL

Örneğin MTA Metro İstasyonu’nda metrodan inip 167 numaralı ring otobüs hattını kullanmak isteyen bir yolcu otobüse artık ücretsiz binemeyecek. Yine örneğin Fatih Metro İstasyonu’nda inerek Sincan merkeze gitmek için 509 numaralı Sincan-Fatih otobüsüne binen bir yolcu otobüse eskiden ücretsiz aktarma ile binebilirken artık bu hattı kullanmak için de ücret ödeyecek. Yarından itibaren tüm hatlarda tam biniş kartıyla aktarma yapan yolcuların kartlarından 2.25 TL, indirimli öğrenci biniş kartıyla aktarma yapan yolcuların kartlarından ise 1.25 TL aktarma ücreti düşecek. Yeni uygulama bugün sabah 06.00’dan itibaren başlayacak.