Hedef 10 bin ihracatçı

Hedef 10 bin ihracatçı

Hedef 10 bin ihracatçı

Ankara Ticaret Odası(ATO) İDEA şirketleri ile Global Enerji Derneği iş birliğinde, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirilen ‘İhracat Seferberliği Projesi’nin açılış programı ATO Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleşti.

ATO Başkanı Gürsel Baran, yürüttükleri projelerle Ankara’da yaklaşık 7 bin 300 olan ihracatçı firma sayısını en kısa sürede 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İkinci ihracat seferberliği projesinin başladığının altını çizen Baran’ın değerlendirmeleri şöyle oldu: “Sürdürülebilir büyümeyi sağlayan, üreten, istihdam oluşturan, dış ticaret fazlası veren ülke vizyonuna, ihracatta ikinci kez seferberlik başlatarak tam destek veriyoruz. Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili olarak ihracatçı firma sayımızın 10 bin olmasını hedefliyoruz. Şehrimizde üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin ihracatının yapılması, kentimiz ve ülkemiz açısından çok kıymetli. Özellikle katma değerli ihracat, cari açığın azalmasında avantaj sağlayabilecek bir alan.”

2023 sonunda Ankara fuar alanına kavuşacak

Baran, ATO Congresium’da bugün başlayacak ve 6 Mart’a kadar sürecek ‘Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(TRAVELEXPO Ankara)’ öncesi düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında ise kendine sorulan bir soru üzerine Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi-Akyurt Fuar Alanı Projesi’ne ilişkin bilgi verdi. İhaleyi yaparak inşaata başladıklarını ancak bazı sıkıntılardan dolayı bir buçuk yıldır çalışmanın durduğunu belirten Baran, “Şu anda inşaat seviyesi yüzde 35’lerde. Yüklenici firmayla ilgili sıkıntı vardı, mahkeme süreci devam ediyor. Tahminim, bu sıkıntının birkaç ay içinde çözüleceği, önümüzdeki yılın sonlarında bu işin biteceği ve Ankara’nın uluslararası anlamda bir fuar alanına kavuşacağı yönünde. Cumhurbaşkanı’mız da konuyu yakından takip ediyor” bilgisini paylaştı.

Kaynak: Hürriyet Ankara